29 Kasım 2016 Salı

Öyle Bir İnsan Ki !

Evet türlü türlü insan olduğu doğru da bu kadar cinsle karşılaşmak biraz haksızlık gibi geliyor bana !
Aslında biraz da güldürüyor ne yalan söyleyeyim :) Aslında konuyu abartmanın alemi de yok hepimiz biliyor karşılaşıyoruz bu arkadaşlarla. Belki de ben de bunlardan biriyim ve böyle anlatıyorum kim bilir 😏




İşiyle Hatun Tavlamaya Çalışan Tip 

Hiç karşılaşmak istemediğim tip kendisi; ama maalesef hayatın bir kısmında muhakkak karşılaştığımız durumlar  mevcut.. Sanırım bir kaç ay önce arkadaşların da söylediklerinden etkilenerek buluştum. Ama uzaktan gayet normal görünüyordu yemin ederim.. Gezmelere doyamayacağımı düşünürken kaçmak için neler yapmadım. Adam Polis ! Muhabbete girmeye çalışıyor tipi düzgün evet yakışıklı da ama konuşmaya başlayınca; onların merkez böyle, gelenler şöyle, sürekli aksiyon dolu bazen kovalamacalı bazen göz altılar..  Sanırım yakın gördüğünden böyle anlatıyor diye düşündüm başta ama durum tamamiyle Polislik ile tavlama çabası. Sakın kendini beğenmiş Müpte' olarak düşünme bak bu kadar net olmasa tavlama çabası demezdim. 
Tek cümle yazayım sen anla ! " Ben zaten mesleğini eline almış biriyim. Arkadaş olmak istemiyorum müpte' sevgili olmak ilerde de evlenmek istiyorum.
Düşündüm de buna tavlamak demeyelim; koşmak diyelim.

Her Konuda Şikayet Eden Tip 

Bu arkadaşlar negatif mantar benim gözümde. Kesinlikle türemesini istemediğimiz otlar gibi yırtık dondan çıkar gibi gelir enerjinin içine çomağı batırır uzaktan izler gerekirse müdahale ederler ! 
Lanet okuyorum bu arkadaşlara.. 
Sürekli olarak kolay bir iş olsa dahi  'Off bu Ne ya !' ' Yeter artık' gibi söylemlerle içinizi yerler hele de benim gibi karşı taraftan kolaylıkla etkilenebilirsiniz ohhooo değmeyin keyfimize. Hani durumları değiştirmek için bir hamleleri olsa; gam yemez insan haklıdır bu şikayetten dersin ama böyle bir hamle de yok ortada.
Ağızlarının ortasına çakıp, çekip gidesim var şuan. 

Hayatın Onun Çevresinde Döndüğünü Düşünen Tip 

Kendisi bizim bahçenin bencilidir. Bu kadar olmaması gerekir aslında... 
Yani bir insan hayatta her bir haltın kendisiyle bağlantılı olduğunu neden düşünür ki ? Bu eksikliktir aslında abi ya. Bir şey anlattığında muhakkak o eksik onda olmuştur ve sana yol göstermeye kalkar. Hep onun isteğinin olmasını beklemesi, herkesin onunla uğraştığını düşünmesi 😶   
İçlerinde fazlaca narsistlik mevcuttur benim gözümde.

Vazgeçilmez Olduğunu Düşünen Tip 

Bak bunun için kadın/erkek ayrımı yapılamaz. Gerçi hiç biri için yapmıyorum ya o ayrı.. 
Sanki onlar olmadan hayatın devam etmeyeceğini düşünen tipler bunlar. Öz güven tavan yapmış ki bir balyozluk işi var o tavanı başına indirmeye. 
O küçük dağları siz yaratmadınız efenim. Lütfen haddinizi biliniz ! 

Muhakkak bunları çoğaltırız ama şuan bu kadarını yazmaya gücüm yetti.
düşündükçe, gördükçe duygularıma engel olamıyorum :) 
Sakin ol müpte ' geçti :)
                                                                           



16 Kasım 2016 Çarşamba

Müpte'nin Yeni Yaşamı ! New style ;)

Yaşamanın ne büyük bir nimet olduğunu fark edemeyecek kadar meşgulüz. 
Evet hayattayız ama bu hepimizin yaşadığı anlamına gelmiyor. 
Bir günde 1440 dakikanın tamamını fark ederek yaşıyor muyuz ? Zamanımız bu kadar azken boşa mı harcıyoruz ? 

Kafamı meşgul edenlere bir liste hazırlasam sanırım bu konu 2. sırayı göğüslerdi eminim. Farkındalık konusuna gerçekten çok taktım hele de etrafta o kadar insanı kaybederken.. 
Hep düşünüyorum gerçekten yaşıyor muyuz !? Ben yaşadığımı sanmıyorum sadece zaman öldürüyorum diyebilirim bundan 2 ay öncesine kadar.. Şimdi şimdi toparlıyorum kendimi.. 


Farkındalık Ne Ki !?!?

Basitçe şöyle okumuştum bir yerde;  
Yaptığımız her şeyde kendimize " Bunu yapmayı ya da bunu düşünmeyi ben mi istedim? " soruyu sormaktır. Düşünebilme kabiliyetinin hakimi olabilmektir. Misal kahve içerken; bardağa dokunuruz dokunduğumuzu onaylarız sonrasında çayı yudumlar ' Şu an kahve içiyorum ve sadece kahveyi içiyorum' deriz. Aslında sadece kahve içtik; ama farkında olarak.. O sırada aklımıza düşünceler mi geliyor ? ' ben sadece kahve içiyorum düşünmeyi istemiyorum diyebilmek farkındalığımızı sağlar. Farkındalık yapılan eylemle bütünleşebilmektir. Sadece 'anda kalarak' gerçekleşebilir. Çünkü düşünceler ya geçmişten anı olarak ya da gelecekten hayal olarak gelir. 

Ben bu şekilde düşünmemiştim hiç, şuan yazı yazarken sadece yazıyorum diyorum kendime malum ısınma turları ama zamanında; bir çok şey düşünerek idame ettirirdim hayatımı bu biraz sıkıntı oluştururdu. farklı farklı seçenekler her zaman vardı aklımda sebebini işte şimdi anlıyorum diyebilirim. 

Tavsiyedir !!'1!

Konu hakkında bilgi sahibi olun ben bildiğim öğrendiğim kadarını paylaşıyor olacağım sizinle ama olur da bilginiz varsa her zaman dinlerim, dinlemek isterim.. 
Farkındalığımızı elimizden bırakmamalı ! 
Bunu becerebiliyorsanız üstadımsınız bu saatten sonra.. 


                                                                                           

15 Kasım 2016 Salı

Healthy Lifestyle vs Müpte

💢 Hayır tabi ki de ısınmadan spor olmaz  👊
💢  Spor salonuna gitmeden veremezsin o kiloları 👊
💢  Hiç bir şey yemeyeceksin ! 👊
💢  Aman boşver ne gerek var !?!?! 👊
💢  Ben de yapıyorum o hareket böyle değil 👊
💢  Hayır yani sıkılacaksın neden boşuna böyle yapıyorsun 👊
💢  Küçük bir ısırık alsan olmaz mı _ ?? 👊


Bu cümlelerin tamamı ve devamı bir çok kişiden geldi özellikle sağlıklı yaşamaya başlıyorum dediğimden beri.. Kendime düzen oluşturdum !!1 Spor ve yemek dengesi kuruyorum en azından deneyerek kendime en uygununu buldum. Sadece istikrar konusunda desteğe ihtiyacım var malum bu zamanla olacak.. Gel gelelim ki bazı şahsiyetler böyle yaparak sanırım beni gaza getirmeye çalışıyor. Anlamadım ! Tam her şeyi düzenle yaparken; ortaya laf atıp sana inanmıyoruz, yanlış yapıyorsun gibi bir şey bilmeden konuşmaları pek canımı sıkıyor. Hani senin yaptığını muhakkak başkaları anlatmayı beklermişcesine bır bır bır konuşur ! Lanet ! 

Gene de pek umursamıyorum en azından 10 saatimin 10 dakikasını ayırıyorum artık.. Kalan zamanı heba etmenin ne gereği var değil mi ? 


Biraz Değişim ! 


Blog içeriğinde biraz değişim yapmaya karar verdim. Malum tek yönlü olunca yazma konusunda problem olabiliyor ! Ama bu sefer her konu da var olmaya çalışacağım. Konu olarak çok çeşitlilik sanırım sorun oluşturmaz; ha bu demek değil ki hiç alakam olmayan makyaj malzemeleri tanıtacağım.. Sadece biraz film, bazen kitap bilemedin gezi bunun yanında spor/sağlıklıbeslenme ya da insan kaynakları.. Çerçeveyi genişletiyorum hadi bakalım 




Bakalım müpte' yi bu haliyle de sevecek misiniz ? 

Harbiden Sever misiniz ?

                                                                        


Aman !?!?!

Eski Tarihli yazıyı nasıl yeniden yayınladım anlasam keşke :) 




Aman insanlar seni yanlış tanımasın.
Aman arkadaşların yanlış düşünmesin.
Aman iş yerinde adın çıkmasın.
Aman erkek arkadaşın olsun.
Aman çok geç olmadan evlen.
Aman, aman, aman.

Kime göre neye göre aman !
Yahu hayatı kendimin, ne yapacağıma karar veremezken nasıl benim.
İyilik hoşluk belki de bilinmez, seni düşündüklerinden kararları sen için alma çabaları.
Görmek istedikleri gelecekte seni başrol yapmak istiyorlar o da belki.
Korkmadan, kimseyi düşünmeden, belirli kalıba sığmadan yaşamak.
Ütopya işte bu.
Yalan değil bu yazıya etki eden bir post okumuş olabilir hatta baya büyük etkilenmiş olabilirim.
Küfüründen, sövmesine kadar içimden ne geliyorsa yazdığım pek bir şey bulamadım.
Amacı neydi bu blog tantanasının.
Yeni arkadaşlar, arkadaşlıklar edinmek ?
Hayıflanmadığım bir ortam ?
Çok takip ?
Kişisel olup içimi döktüğüm ?

E şıkkı diyorum. Üzerine alınma okuyucu bu tamamen benim ibneliğim. Senlik bir durum yok.
Kaygılarımı eşikte bırakıp geliyorum. Korkmadan, ürkmeden, kendimi önemli hissederek.
Heyt tutma beni !?!!

Şimdi değişim zamanı mı bilinmez de, bugünlük bize ayrılan vaktin sonuna geldik.


14 Kasım 2016 Pazartesi

Müpte' Arası

Bu hafta sonu ne yapalım diye sormuştuk birbirimize. Gezelim de neresi olursa olsun diyiverdim. Nihayetinde bu şehirden biraz kopmak bana iyi gelirdi her zaman. Aslında düşünülen yer ve zamanla alakası olmadan olympos diye bir seçenek çıktı ortaya. Malum bizim gideceğimiz yerler özellikle yakın olmalıydı malum hala ailesinden izin alması gereken bir müpte' mevcut. booking'den bakarken Olympos seçeneği o kadar cazip geldi ki atladım, bu olsun. Burada kalalım. Burada yemek yiyelim ve uyuyalım. Bu karardan tam on dört gün sonra yola çıktık. Tabi o sırada bir çok badire atlattık. Yeğenimin apandis tehlikesi, doktorun onu kesmek istemesi ve o gece Almanya'ya dönecek olmaları gerçeği. Gece 02:00 civarında resmen yoldaydık. İnanabiliyor musunuz ?? Annesi ve babası olmadan bir genç kız ki bu ben oluyorum tatile gidiyor !?!12?! 
Tüm yol boyunca şarkı söyleyip eğlenirdim, uykum olmasa. Elbette uyudum :)
Antalya'ya daha doğrusu Olympos' a hayran kalarak gezimiz başladı. 


Gitmeyenler için tavsiyedir ! GİDİN ! 👌

Yalnız kalmak o kadar iyi geldi ki resmen rahatladım. mavinin içindeki yeşil, yeşilin içindeki taşlar.. Kimsenin birbirini yargılamadan var oluşu. . Sadece üç gün kalacak olmamız bile canımı sıkmadı. Düşünsene uyandığında çardağa çıkıp kahvaltını alıp yeşilin içerisinde kuş seslerinin eşliğinde oturuyorsun. Sonrasında tarihi yerleri gezip; edniz keyfi yapıyorsun. Enler arasına girense; gökyüzünde bulunan yıldızların o kadar çok olması .. Masal gibi bir tatil.. 


Tatil bu kadar güzel geçerken sitem dolu bir mesajla karşı karşıya kalmak gerçek hayata döndürdü beni ! 
+Böyle iyi mi ? 

tanımadığım bir numara yazıyor bunu bana, ne hakla !?!1!
Tatilin arasına girmesini istemediğimden; cevap vermedim bunu defalarca farklı cümlelerle tekrarladı. En son dayanamadım, aradım. Bu eksiğin giderilmesi ve benim o muhteşem tatile dönmem gerekiyordu. 

+Çok pardon ama tanımadım seni.
-Bu kadar kolay mı unutulup siliniyor, bir bakıyorum ki engellenmişim.

(Düşünüyorum, ben kişiyi kolay kolay engellemem !)

+Detay vermen lazım ki seni tanıyayım. 
-İzmit' e geliyorum ! Seni göreyim diye arıyorum ama nedense ulaşamıyorum müpte' . Beni engellemişsin hani tek yer yetmemiş her yerden basmışsın engeli. 

Dank ! !

(O an uyanış geliyor, sen sen sen ! Lanet olsun diyorum tabi. Neden aradım ki ? Soru işareti olarak kalsaydı )

-susma, bu numarayı da mı engelleyeceksin kim olduğumu bilsen; düşün bakalım.
+Uğur !?! Aa  tanıyamadım kusura bakma ( Sanki baksa bir halt olacakmış gibi)
-Evet ben, neden engelledin ?!
+Doğru olmazdı, hala olmaz. 
diyerek kekeliyorum. Harbi ben neden kekeliyorum !
:Neden her defasında beni bulmasına izin veriyorum, lanet gitsin sana demem gerekirken hiç bi halt olmamış gibi konuşuyorum. Ki bunu yaklaşık bir hafta daha devam ettiriyorum ! 
Adam ev düzerken, nişanlısının anasına bacısına giderken bana yazıyor ! ben de konuşmaya devam ediyorum. 

Anlayacağınız üzre tatil bitti orada ! Evet tam anlamıyla çakıldım yere ! Yeşillikler onun yüzüyle bir oldu, maviler onu hatırlattı. Isparta'ya bu kadar yakın olmanın ne manası vardı bebeğim. Onu şu yazıdan hatırlayabiliriz. Kendine söz veren müpte gene her şeyi bok etti.
saygısını yitirdi. inancı kalmadı. 
Bana kızabilirsiniz, ben kendime çok kızdım konuşmak yoktu dedim ama kendimi dinlemeden bana yürümesini hoş karşıladım. Her ne kadar laf soksam da o hala olan zaafımın farkında... 
Dip Not: Şuan konuşmuyorum, gene engelledim. 


Gene De !

Her şeye rağmen devam eden tatil o kadar güzeldi ki..
Mesela Kekova diye bir yer gördüm, teyzeler çok orijinal. Sadece mekan çok merdivenliydi. Suyun güzelliğini söylemek istemiyorum  elbette, herkes bilir. Akdeniz güzeldir. 
Kaldığımız yerin sahipleri o kadar hoş sohbetli insanlardı ki, hani sırf o muhabbete bile gidilebilir. 
Tamamen tavsiye ederim oraları, gezmek ve huzur için gittiğimiz tatil tam anlamıyla olmasa da bir eksikle benim için muhteşemdi. Ama siz siz olun sevgilinizle gidin, romantik yer malum ;) 
                                                                       
Ha bir de kavun içi dondurma yemeden gelinmemeli buralara..

11 Kasım 2016 Cuma

Derin Bir Nefes Al ! -İşte Başlıyoruz.

Sadece gözlerimi kapattım.
Oysa şahane bir manzara karşısındaydım..
Elimde sek kahvem tatsız tuzsuz.. 
Ne aradığımı bilmeden geziyorum. Gezmek dediysem şehir değiştirerek ! 
Sanki bir şeyleri bulmak istiyorum ama yok.
Hiç olmamış gibi.. 
Sürdürülebilirlik konusunda problemlerimiz var bir çoğumuzun o yüzdenin içerisinde yaşıyorum ben de. Ne yapalım bu şekilde olmak düştü bize de... 
Aylar geçmiş buralara gelmeyeli, yorumlar varmış okumadığım. 
hala beni takip etmeye devam eden onca kişi unutuldum diye düşünüyorum ben kendimi unuttum.
Anka kuşu misali küllerimden doğmayı bekliyorum. 
Doğabilir miyim bilmiyorum ; deniyorum. Deneme YAP demiş Yoda ! O zaman yeni hayat mottomu açıklıyorum. " Yap ! " hem de ne istiyorsan.
Bir çok kötü alışkanlığım geri geldi; sigara içip sporsuz yaşam gibi. 
Ama hepsi geçecek yani düzenliyorum hayatımı adım adım, umarım istediğim noktaya kolayca gelirim. Peh, buna ben bile inanmadım be ! güzel şeyler kolay olmaz, kolayca önüne gelmez. 
Bu olmayacağı yapamayacağın anlamına da gelmez. Biraz uğraş, özveri, süreklilik her şeyi güzelleştirebilir. 


Şimdi geri dönüş üzerine neler diyebilirim bir bakalım. 
Sürekli burada olacağım  
Artık bir yere gitmek yok  
Hepinizi okuyacağım  

Tamamdır !

Aslında hayır bundan sonra böyle şeyler yok. Emin değilim burada olacağımdan ben bile bilmiyorken ne yapacağımı size yalan söyleyemem. Belki de bu son ; belki her gün yazarım. bu hiç belli olmaz o nedenle bildiğim tek şey, tanımadığım sizleri gerçekten özledim. Burada bulunmadığım sürece de defter yaptım ona yazdım. O da ayrı bir ahmaklık ya neyse :)