29 Mart 2017 Çarşamba

Bkz. Leyleği Havada Görmek !?1





Kafamıza esti bir gün tatile gidelim diye..
Nereye olabilir diye düşünüp durduk ama aklımızda Akdeniz vardı yalan yok. Ben görmüştüm oraları hatta Isparta'da okumuştum ama bir türlü tatil fırsatı geçmedi elimize. Derken yola koyulmaya karar verdik istikametimiz Olympos'
Sene o zaman 2016 tabi.

Daha planlı tatiller yapalım dedik sonrasında baktık kapadokya turları çok güzel e hadi deneyelim demeye kalmadan Kapadokya'dayız. İnanın o tatile daha rahat çıktım. 2016 yılı bana toplamda 4 tatile mal oldu ama hepsinin yeri farklı. İnsanlar bir kere bile çıkamıyorken benim bu kadar çok gezmem yadırgandı elbette. Ama tatil dediğimiz şeyler benim için terapi niteliğinde olduğundan 3 gün bile uzun uzun tatil gibi geldi. Kapadokya öyleydi mesela; toplamda 2 gece kadar kaldık ama doyasıya gezip eğlendik. Düşün o kadar hoşumuza gitti ki bir daha gitmeyi planlıyoruz.
Bu sene daha planlı yapalım dediğime de bakmayın sadece rotalar belli oldu. Evet gene bir kaç tatile çıkacağız. İlk tur Bozcaada olacak uygun kalacak yerler ve tarihi mekanlar ! Allahım şimdiden istiyorum hemen gelsin diye.. Sonrasında İzmir yapılacak işte bu senenin uzun tatili bu olacak; sahil kenarından gezerek bir çok yere devam edeceğiz. En son Datça ?! Evet şuan rota böyle.

Gene de haftasonları gezmeler ve yürüyüşler fazla olacak ama asıllar daha güzel olacak diye düşünüyorum. Varsa fikriniz alırım bi dal belli mi olur rota değişir ya da eklenir !

Fikirleri bekliyorum efenim.
Müpte' bildirdi.
Sevin kendinizi.

28 Mart 2017 Salı

With Korean Drama


Her şey Secret Garden ile başladı aslında..
Sonrasında neler olabileceğini inan hayal etmemiştim. Küçüktüm ve dramalara kandım evet küçüktümm seneler önce başladı bu merak bende.. Şimdi bir baktım ki.. aman yarabbi neler izlemiş neler neler yapmışım ben !

Kore dramalarını herkes bilir, öyle her kesime hitap etmez.. Dizileri izleyenlerde bir dil aşkı başlar bir anda kendini sevdiğin adama ' Oppa ' derken bulursun ve uzun süre maruz kalırsan artık altyazı ihtiyacı duymaz ve onlarınn koruyucu oluverirsin. Ben K-Pop dinliyorum hem de senelerdir ve bazı şarkıları oldukça hoşuma da gidiyor. Bu merak 2010 yılında başlamıştı kim dediyse Secret Garden izlemiş ve Hyun Bin oldukça ilgimi çekmişti. Tamam hor görme beni ergendim ! bir tek oyuncu için senelerce izledim diyemem ama dizilerde genel baktığım budur !?1 Gözümüz gönlümüz de mi açılmasın yani ? 💃 Bir süre sonra bağımlılık yaptığını fark edip vazgeçtim; zordu insan çok sevdiği bir şeyden vazgeçmesi düşünüyorum da sigarayı bırakmak gibi bir şeydi. Sağlığıma zarar verdi - uykusuz geceler kan çanağına dönen gözler - sayko oldum anlayacağın.
Düzenli olarak izelemeye devam ettim ama kota koydum kendime BIG beni bu konuda eğiten dizi olduğundan mıdır Gong Yoo ilgimi çekti ondan mıdır bilmiyorum ama tam olarak geri dönüşümü temsil etti. O nedenle kendisinin yeri bende apayrıdır. 
Şimdilerde GOBLIN vardı; bitti ama olsun OST bize yadigar elbette fantastik olması ayrı bir güzel.. Gong Yoo ise en güzel 👊

Bloğumu kore dizilerini yazan bir bloğa çevirme niyetinde değilim ama ben de onlardanım bilin istedim :) Nasıl izlenmez ki onlar gamzeler şahane beyzadeler çok hoş, konu desen genel itibariyle güzel ve saatler boyunca süre gelen 6-7 sezonluk diziler gibi de değiller ( GOT seni ayrı tutarım yerin bambaşka biliyorsun).
Tamam tamam..




Müpte' böyle bir ilgiye sahip işte..

24 Mart 2017 Cuma

Müpte' Günlükleri Vol.1




Bir ben miyim korku filmlerinden korkan !?!

Defalarca sordum bunu, anlayamadım insan vaktini neden korkmak için harcasın neden yani. 
Parasını da bu tarz şeylere harcayanları anlamıyorum. Ödlek bir insanım arkadaşım ne yapalım yani.. Meditasyon sırasında ışık gördüm, ışık gördüm diye korkup gözlerini açan ben; köy evlerinden haz etmeyen ben.. Bir de kalkıp sinemaya hem de doğa üstü varlıkları izlemeye gideceğim. NE!?!??!

Aslında; 

Korku dediğimiz şey küçüklüğe dayanıyor. Eğer bir abiniz varsa ve aranızda sekiz kadar yaş bulunuyorsa; bazen travmalarla büyümüş olma ihtimaliniz çok yüksek.. 
Evet bir adet abiye sahibim ve kendisini evren kadar seviyorum. Uçsuz bucaksız sonu gelmeyecek şekilde... Gene de bu travmalarımın sebebi olmayacağı anlamına gelmiyor.

Sene 1995 

Denizde yüzmeye bayılan bir adet müpte' abisi tarafından sandaldan atılır. Amaç mı ? yanlarından yüzerek uzaklaşmam.. Bunu beni iterek yapmasının anlamını hala çözemesem bile o sene boyunca denize girmeye korktum. 
Güncelleme: Elbette artık öyle bir durum yok. 

Sene 1997 

Sokaktan para isteyen müpte' balkondan abisinin çıkmasıyla para istemeye devam eder. Bir bakar ki balkondan resmen para yağmuru var. Alır bu paraları bakkala bir güzel dondurmasını, toz leblebisini alır ve parayı uzatır. Ne O !?!?! Paralar eski ; zamanı çoktan geçmiiiiiş. Müpte' ağlayarak açtığı dondurmayı yer ve akşam babasından fırçayı yer.. Dondurmayı sevmez. 
Güncelleme: Hala sevmez.

Sene Bilmem Kaç

Evde uysal bir şekilde oturan müpte malum kış aylarında ailesiyle tek oda içerisinde bulunur.
Tuvalet için odadan ayrılır ve dönüşte korkutulur. 
Güncelleme : Hala karanlık rahatsızlık verebiliyor.



Seneler geçti bunların üzerinden ama kardeşim de abimle aynı özelliklerde; ara ara korkutuyor. Travmalar tam geçecek diyorum geçmiyor ! 
Tabi ki bunlar işin şakası sinirlenmiyorum da ben sana yapsam hoşuna gider mi ? Sorusunu yönelttiğimde ben korkmam ki demeleri kanıma dokunuyor be 😐

Ne olursa olsun..
Onları sevmeye devam edeceğim de bir gerçek. 
Müpte' bildirdi.
Kendinizi de kıymetlilerinizi de sevin.

23 Mart 2017 Perşembe

Müpte' Günlükleri



Yazıp sildiğim kaçıncı yazıdır bu bilmiyorum ama yazmaya devam ediyorum. 
Ne hakkında yazacağını planlayan müpte' artık bunu yapamaz oldu. Kafasında o kadar çok şey var ki !?! Bu sıralar kendime çok yoğunlaştım. 
İnsanın neler isteyince neler yapabileceğini keşfetmiştim ama düşüncede kaldığı için sonuçlarını pek gördüğüm söylenemezdi. Artık düşünceleri pratiğe dökmeye başladığım doğrudur ha çok iyi yapıyorum diyemem gene de deniyorum :) 

Vazgeçmek Yok !

İnsan ilişkileri konusunda bir çok eksikliğim olduğunu fark ettim. Bu kötü deneyimleri atlatmanın yolunun kendimden geçtiğini gördüm. Nasıl olur da insan her defasında sorunlu ilişkileri kendine çeker bunu analayamıyordum. Her defasında aynı soru ' Neden Ben ? ' !?!? Anlam veremesem de burdumdan kıl aldırmadan sorun bende değil sende modunda yaklaşıyordum. Dışımdan neler söylediğimi hatırlamıyorum ama içimde hep bu vardı. Her gelen ilişkinin güzel yanları olmadı mı ? Elbette vardı; bunu hiç bir zaman reddedemem.

Ne değişti ? 

Müpte' değişti.. Değişimin aslında bilinçaltında yattığını anlamak zor olsa da en azından oldu.
İnsan inandığını yaşıyor desem ? Başta nasıl olur diyen bir kişilikken, inandığımız şeyi yaşıyoruz. Bilinç altında bir insan değersiz olduğuna inanıyorsa; ( ben gibi ) değersiz olduğunu bir şekilde hissettitecek insanları çekiyor yamacına.. Düşüncelerin, inandıkların, söylediklerin çok etkili aslında evet yaşamadan anlamak zor ama ben bile bunu söylüyorsam vardır bir durum. 

Mesela..

O güzel günler geldi. Kesinlikle çok mutluyum artık ! Kendi kendime yettiğim kimsenin sevgisine ihtiyaç duymadığım o dönem. Her şeye kapattım kendimi diyemem de 😉 
Sadece inanıyorum her şey zamanında ve tüm güzelliğiyle geliyor. 👊

O zaman ne diyelim. 
Müpte' bildirdi. 
Sevin kendinizi.

9 Mart 2017 Perşembe

Daha Fazla ?


Her zaman buraya daha fazla zaman ayıracağımı idda eder oldum. Bir çok şeyde düzene oturtmuş olsam da bu konuda bir şey yapamıyorum. Mutlu insan yazmaz diye bir motto vardı sanırım bu doğru. İnsan üzgünken daha fazla dökmek istiyor içini gerçi şuan o mottoyu biraz da olsa yıkmak için buradayım :) Özlemek konunun ayrı bir kısmı tabi onu da dip not olarak ekleyeyim.

Saatler günler haftalar geçiyor ömürden ve buna bir şekilde müdahalede bulunamıyoruz. Zamanın kıymetini bu sene anladım diyebilirim. Ama verimli kullandığım konusu tartışılır. İnsanoğluyuz sonuçta ne kadar güvenilir olabiliriz ki düşünceler değişir yapılanlar farklılaşır hiç belli olmaz. En basit örneği asla bırakamam dediğin sigaradan vazgeçersin, çok sevdiğin erkek arkadaşının adını unutursun. 
Bu sıralar kendime odaklıyım bolca; spor eğitim tatil planları neler neler?!! 
Ama yetmiyor zaman az kalıyor bunların arasına blog yazmak giremiyor ki kişisel durumlar çok fazla söz konusu neyse çok da ağlamayayım değil mi :) 


Nihayetinde gizliden takipteyim. 
Bilin istedim.