Bkz. Leyleği Havada Görmek !?1





Kafamıza esti bir gün tatile gidelim diye..
Nereye olabilir diye düşünüp durduk ama aklımızda Akdeniz vardı yalan yok. Ben görmüştüm oraları hatta Isparta'da okumuştum ama bir türlü tatil fırsatı geçmedi elimize. Derken yola koyulmaya karar verdik istikametimiz Olympos'
Sene o zaman 2016 tabi.

Daha planlı tatiller yapalım dedik sonrasında baktık kapadokya turları çok güzel e hadi deneyelim demeye kalmadan Kapadokya'dayız. İnanın o tatile daha rahat çıktım. 2016 yılı bana toplamda 4 tatile mal oldu ama hepsinin yeri farklı. İnsanlar bir kere bile çıkamıyorken benim bu kadar çok gezmem yadırgandı elbette. Ama tatil dediğimiz şeyler benim için terapi niteliğinde olduğundan 3 gün bile uzun uzun tatil gibi geldi. Kapadokya öyleydi mesela; toplamda 2 gece kadar kaldık ama doyasıya gezip eğlendik. Düşün o kadar hoşumuza gitti ki bir daha gitmeyi planlıyoruz.
Bu sene daha planlı yapalım dediğime de bakmayın sadece rotalar belli oldu. Evet gene bir kaç tatile çıkacağız. İlk tur Bozcaada olacak uygun kalacak yerler ve tarihi mekanlar ! Allahım şimdiden istiyorum hemen gelsin diye.. Sonrasında İzmir yapılacak işte bu senenin uzun tatili bu olacak; sahil kenarından gezerek bir çok yere devam edeceğiz. En son Datça ?! Evet şuan rota böyle.

Gene de haftasonları gezmeler ve yürüyüşler fazla olacak ama asıllar daha güzel olacak diye düşünüyorum. Varsa fikriniz alırım bi dal belli mi olur rota değişir ya da eklenir !

Fikirleri bekliyorum efenim.
Müpte' bildirdi.
Sevin kendinizi.

Unknown

8 yorum:

  1. Olimpos-Çıralı benim hayatımda önemli bir yer tutar. Hem tarih, hem deniz, hem dinlenme, hem trekking yapma fırsatı veren belki bir kaç yerden biridir. Çalıştığım zamanlarda mutlaka ya mayıs ya da ekim aylarında mutlaka 1 haftam vardı orda geçirmek için. Deniz kıyılarının her tarafını görmüşsünüzdür belki ama sırf Olimpos dediğiniz için size Ege kıyılarından Mazıköy' ü tavsiye edeceğim. Köylülerin çalıştırdığı bir pansiyon -ki zaten iki ya da üç pansiyon var- deniz kıyısında ve odalar kireç boyalı, çarşaflar bembeyaz, yemekler şahane.. tam kafa dinlemelik. :)
    Size şimdiden iyi tatiller diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi fotoğraflarına baktım da listeme ekliyorum burayı :)
      Umarım uğrayabiliriz bu sene :)
      En çok sevdiğim bu tarz tatiller olduğuna karar vereli önerileri görüp sonra kalan yerleri gezme kararı aldım :)

      Sil
  2. izmire gidince söle sana söleyim gezeceğiniz yerlerisinii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden söylemem diyor hmm demek öyle deep :):)
      Gidince söylicem taam :)

      Sil
  3. Bozcaada çok güzel fikir. Bende ki yeri ayrı... Bozcaada'ya asos, altınoluk yakın, vakit varsa zaman ayırmaya değecek yerler var. İzmir Şirince'ye uğrayın mesela leziz şarapları olan güzel bir köy;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asos lafı geçti yalan yok ben pek bilmiyorum orayı da bozcaadayı da :)
      Ama altınoluk bilirim bak :)
      Şirince bunu da not ediyorum teşekkür ederim o zaman bahar tanrıça'm:)

      Sil
  4. Thank you Nastya :)
    I glad you like it my blog :)
    Yes, of course i'll follow you :)

    YanıtlaSil
  5. İyi tatiller şimdiden ve darısı basıma :)

    YanıtlaSil

Ara