Motivasyon mu ?

Yeni tasarımını incelediğim Emrah'ın bloğunda okumadığım bir yazı varmış. Ve evet ben yeni gördüm, biliyorum ayıp  etmişim bu zaman kadar okumayarak. 

Kötü bir zamandan geçiyorum bu aralar her şey üzerime geliyor, hayat konusunda, ders konusunda, aile konusunda kendimi kötü hissederken karşıma bu yazı çıktı. Bu zaman içerisinde öz güven, ifade, başarı korkusu her şey tam olarak mevcuttu bende.. Malum sınava toplamda 76 gün kaldı ve ben hazır değilim. Bunun yanında arkadaşlar ve aile ortamında kendini yalnız hissetmek de cabası..Bahsettiğim yazının konusu motivasyon ve gerçekten hakkını veriyor..
Genel itibariyle hayatın aslında 'ben' ile değişeceğini anlatmış, her şey bana bağlı ve  neyi istersem bunu dile getirmeliyim diyerek telkin yoluyla beyni uyarmayı amaçlamış, yerini de bulmuş.

Beyin öyle bir yapıya sahip ki ne tür de düşünürsen o şekilde algılayıp senin davranışlarını etkiliyor. Misal aslında acı çekmediğini bildiğin halde sürekli acı çektiğini düşünür telkin verirsen  bir zaman sonra hastaymış gibi davranıyorsun. Ben artık okuyamam, tarih dersini hiç anlamıyorum, yapamam diyen birisi kesinlikle kendini başarısızlığa mahkum bırakıyor. Sadece burada değil hayatının büyük kısmında da bu etkiyi yaratıyor. Yani hal böyleyken kendine verdiğin telkinler seni o tarafa doğru sevk ediyor. 
Bende bu yönde bir telkine başladım. Tabi ki iyi yönden yapıyorum " yapamayacağım bir şey yok, hiçbir şey zor değil gibi " Bunu yapacakken de her gün Emrah'ın bloguna gidip bu yazıyı okuyacağım. Bir süre sonra her şey o yönde iyi gelişecek biliyorum. 
Tek başıma denemek olmaz buyurun buradan sizde bakın, belki sizde de motivasyon sorunu vardır ve bu şekilde üstesinden geliriz. 

Alıntıdır.
Her şey bana bağlı . Başarılı olmak,mutlu olmak ve en önemlisi insan olmak bana bağlı. Her şey benim ellerimde                                                                                                                                                                          Alıntıdır. # eqzdemir #

                                                                                                                                                                   Mutlu kalın müptezelden sevgilerle :)

Unknown

10 yorum:

  1. Gerçektende kendine ben bunu yapamam dediğinde herşey tepetaklak oluyor..
    Amaaa napıyomuşuuuz ben bunu yaparım yiiaaa diyomuşuz :D
    Şaka bir yana da çok iyi anlıyorum seni devamlı hadi yapamazsam dedikçe olmuyo ben yaparım demekten zarar gelmez di mi ;)
    Öperim canım benim :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemekten zarar gelmez ki :)
      Ben bunu yaparım arkadaş :P :)

      Sil
  2. Asla yapamayacağım gibi negatif şeyler düşünülmemeli...Şöyle düşün eğer bir işi bir kişi yapmışsa sen de yapabilirsin;) İnsan kendi kendinin motivatörü olmalı...Dışarıdan gelen motivasyon da çok önemli ancak her zaman olamayabiliyor...Burada kişinin kendisi devreye giriyor...;) Negatif düşüncelerini kaldır ve yerine pozitiflerini koy;) Ve hiçbir zaman bir sınav için tam anlamıyla hazır olduğumuzu düşünmeyiz o sebeple çalış ve o sınavı kazan;) Sen yaparsın...Yeter ki iste...Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi kendime yaptığım telkinden sanki daha çok işe yaradı... Teşekkür ederim ki ben sana :)
      Hepimizin hayatı çok güzel olsun :)))

      Sil
  3. İşte en çok yaptığım hata. O kadar kötümser ve önyargılıyım ki. Gerçi eskisine göre düzeliyorum artık (: Umarım kurtulabilirim artık (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötümser ve önyargılarından kurtulmak gerek dene bak ben yapıyorum ikinci günüm ve oluyor ya :)

      Sil
  4. girdiğim sınıfların kapısına astırıyordum ben bu karikatürü...beğeniyorum ama ne kadar uyguladığım tartışılır :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamak biraz zor geliyor ama imkansız değil ki tatlım yaa :)

      Sil
  5. Motivasyon insanı hayalinden uzaklaştıran tek eylem zaten. :) Motivasyon=başarı . Kimseye aldırış etmeden sen savaşmana bak. Sonunda mutlu sona ulaşacaksın bundan eminim. Emeğine sağlık efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaşıp kazanmam gerekli..
      Teşekkür ederim efendim :)

      Sil

Ara