Mim#6

Güzel gözlü o içten ve okunmaya değer blog yazarımız persephone güncesi beni mimlemişti. Belki biraz geç oldu ama ne demişler Geç olsun güç olmasın : )

Kendisi sorularını en son cevaplayacağını söylemişti ama sanırım ben en son yapanım, kendimi her ne kadar assolist olarak hissetsem de öyle değil hepimiz biliyoruz : ) Gelelim sorularımıza..

 KENDİNLE YÜZLEŞ MİM'i

1.Geçmişin olmasaydı bugün ortaya koymakta olduğun şey ne olurdu?

Geçmişim olmasaydı bugün ben olmazdım ki paralel evrende belki farklı bir Selma olurdu. Mesela blog yazarı olmayabilirdim, öz güvene sahip olmayabilirdim. Malum her şey tercihlerimizle alakalı..
Eğer daha en başında öz güven sahibi olsaydım seyyah olurdum ben. Ciddi ciddi gezerdim cilt cilt günlüklerim olurdu. Şimdi neden olmaz: bizden geçti ya :) 

2.Annen, baban senin için ne ifade ediyor?

Anne ve baba bu dünyada olmama sebep olan iki unsur.. Onlar olmasaydı ne var olabilirdim ne de bir başkası olsaydı beni çekebilirdi. 
Anne demek benim için; can demek, tereddüt etmeden canımı uğruna verebileceğim her şeyden vazgeçebileceğim tek insan demek. 
Baba ise; uzaktan sevgi.. Çok yakın olsa bile sevgisini sert gösteren ve bunu değiştiremediğimiz gene de olmazsa olmazlarımdan.
Not: Küçükken Anneni mi baban mı daha çok seversin dediklerinde ben Babam derdim.

3.İmkansız olduğunu düşündüğün her şeyin kapılarını açmak için ne kadar gönüllü olurdun?

Aslında iki teorim var bu konuda; 
Birincisi; imkansızsa etrafından sıvışır kenara kaçar görmemezlikten gelirdim. ( Eskiden olsa muhakkak bu yol tercihi yapardım. )
İkincisi, ön saflarda yer alır elimden ne geliyorsa önlerine serer o imkansızsa kesinlikle imkanlı olabileceğini kanıtlardım. Ve kesinlikle bundan sonrasında her zaman bu yol benim de yolum olacak.

4.Şu an sen kimsin ve ne kadar büyük, parlak ve faydalı bir macera ortaya koyacaksın?

Ben kimim ? 
Bu sorunun cevabını tam olarak bulamadım. Evet bir çoğunuz bulmuş olabilir ama bende tam olarak netleşen bir durum yok. Genel olarak tanımlarsak; kendine güveni daha sonradan gelmiş, tuttuğunu koparan ve istediğini elde etmek pahasına bir çok şeyden fedakarlık edebilen gerektiğinde sakin (aşırı derecede hemde) ama eğlenmekten asla vazgeçmeyen biriyim. Macera olarak bakarsak bu hayata fazlasıyla inişli çıkışlı oldu yaşamım, hala çıkışlar mevcut belki günün birinde yeniden inişi göreceğim ama bundan da emin değilim.. 
Ama ustalık eserim çocuklarım olacak günün birinde gerçekleşirse elbet onlar benim şu ana kadar yaptığım yapacağım her şeyden faydalı olacaklar.

5.Kalbin daha önce hiç kırılmamış olsaydı ne kadar neşeli, inanılmaz, olağanüstü, değerli ve tümüyle doyurucu bir ilişki içinde olurdun?

Kalbim çok kırıldı benim ve ben geçmişi her zaman halının altına süpürdüm. Belki bundan ötürü de benzer hatalar yaptım. Sevmeye değmeyecek insan yoktur dünyada diye düşündüm daima. Sevdiğim kalbimin ruhumun yaşamımın sahibi ortağı olmalı diye varsaydım. Sanırım kalbim kırılmış dahi olsa da insana güvenmeyi seviyorum ve o neşeli, inanılmaz, olağanüstü, değerli ve tümüyle doyurucu aşkı her zaman yaşayacağım..

Unknown

14 yorum:

  1. Şahanesin Selmacım... Gerçekten içten cevaplar olmuş, hissediliyor... Sanırım babaların geneli sevgisini uzaktan, gizliden sürdürüyor:) Benim rahmetli babam da öyleydi...;) Çoook teşekkür ederim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim gerçekten mim için sayende çıktı bu yazı :)
      Annem de öyle diyor "o seni uzaktan seviyor " diye ama insan gene de bekliyor ki :)

      Sil
  2. Bende yapmadım neyi bekliyosam başkası yapacak ya sanki benim yerime :D
    Geçti valla bizden :D
    Bu arada o notu niye o kadar minik yaptın :D
    Seviyorum seni yiaa :)
    Öperim ki kocaman :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım okuyabilecekmisin diyee :)) düzeltilmiş bil onu halledecegim :))
      Şahane cevaplar gördüm sira sende bebeğim bak olmaz yapmazsan :))) bende seviyorum uzakta kız kardeş gibisin hatun bana :))

      Sil
  3. Haklısın aslında.. Dünyada sevmeye değmeyecek insan yok
    sanırım bu yargılara bizler varıyoruz.
    gayet güzel yazmışsın , yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes değer sevmeye sevilmeye sadece kimse kimseye güvenmiyor onu aşarsak herşey Güzel olacak :) teşekkür ediyorum :))

      Sil
  4. Bu mimi bende yapacağım :D Çok güzel cevaplamışsın emeğine sağlık efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mimi yapmalısın gerçekten merakla bekliyor olacağım :))
      Teşekkür ediyorum efendim sizler benden daha güzel yapacaksınız biliyorum :))

      Sil
  5. Mimler aldi basini gidiyor.

    YanıtlaSil
  6. @ahukader mimleme işini unuttum ama seni mimlemiş olayım bende :)

    YanıtlaSil
  7. Canim baktim simdi. Sende duruyor beni bilgilendir kutusu :)

    YanıtlaSil
  8. her yeri mim sarmış sarmaşık gibi :)

    YanıtlaSil
  9. @ahukader sevindim bu duruma korkmuştum bir an :D

    YanıtlaSil
  10. @narkoz evet tam olarak sarmış ama güzel mi olmuş ne : )

    YanıtlaSil

Ara