TTK ** Toplu Taşıma Kuralları


Yazarak bunaltmanın peşindeyim denemez de gayretim neye anlamadım düşün ben bile..
Selamımı verip başlarım anlatmaya...
Not: Özlemene izin vermeyeceğim, obsesif takılıyorum bu aralar kendimi unutturmamak adına :P


Geçtiğimiz haftalarda toplu taşıma araçlarını kullandığımız esnalarda ki gerçekten mecburuz buna, otobüsün dolu olduğunu bile bile bindik, ki ayakta gidiyorum o kadar da sinir bir şey.
Bilirsin muhakkak hani ortada karşılıklı oturmaya mecbur bırakan koltuklar var ( hadi ama hepimiz burjuva olamayız en azından öğrenciyken görmüşsündür ) Orada oturan yaşlımsı ( Nasıl tarif edeceğimi bilemediğimden  bunların hepsi ) bir çift oturuyor, karşılarında lise çağında iki küçük hatunumuz...
Bir kaç durak sonra şöförün hissedip bizim göremediğimiz boşluklara hala birilerini doldurma çabasıyla kardeş kardeş yolculuğa devam etme zorunluluğunu bulduk. Zaten ne olduysa burada oldu.
Hatunun teki kızıyla binmiş ki fark edemedik o dakkaya kadar..
Ayakta durmaktan başka seçeneği kalmayan taş çatlasa 43 yaşında olacak, benden bakımlı denebilecek ancak pek gününde olmayan bir hanım teyzemiz bu dörtlünün üzerine doğru duruyor ayakta tabi. . .
Gayet normal olması beklenirken oturan yaşlımsı teyzeden bir hamle geliyor ki hadi lan dedim resmen. !
"Kızım kalk da yaşlı teyzen otursun, zaten burası yaşlı ve hamileler için ?!!! "
Kız biraz çetin çıktı o sırada yanındaki arkadaşı da;
"Yaşlı olsa kalkardım da yaşlı yok ortada teyze " dedi. Alkışı hak etmişcesine böbürlenerek ki bende olsam bende aynısını yapardım.
Ayakta duran hanım teyze kalkması için gözüne bırakıyor bir yandan " Aman ne gerek var " ayakları yapmayı ihmal etmiyordu. Yaşlımsı teyze o kadar konuştu ki kızın teki kalktı seni mi dinleyeceğim dercesine...
Bu hanım teyzemize birisi yaşlı dese " Aaa yok canım olur mu öyle şey !! " der ağzının payını verir, uzaklaşırdı da burada çıkarı var 20 dakikalık yolu ayakta gidebilir. O an yaşlandım ayaklarına yatıyor ki ciddi beni gömer lan !!
Oturduğu andan itibaren liseli kızların ne ahlaksızlığı ne terbiyesizliği ne de ailesinin bozukluğu tartışılmadı ki biraz daha otursalar çocukluğa inerlerdi malum uzman doktorlar. Haliyle bunu duyan liseli laf çevirir ki ergenlik her bir halta takılırsın, sessiz kalmak zor yorucudur. Konuşmak daha mantıklı ;) Yaşamıştım biliyorum :P O sırada ortaya yeni bir kahraman çıkıyor olsa olsa 27 yaşında hanımteyzenin kızı yahut tanıdığı gerçi km olduğu önemli değil.
Teyzelere doğru dönerek; "Sizi meze ediyorlar burada, laf çeviriyorlar" diye bağırmaya başladı ki o sıra otobüs de boşalıyordu. Tabi herkes pür dikkat hatunu izliyor, o da rolünün hakkını vererek değme tiyatroculara taş çıkarırcasına bağırıyor. Bir zorunluluğu varmış gibi kıza " Büyüğün konuşuyor burada beni din-le-ye-cek-sin ! " demesi de cabası.
Gerçi şovu kısa sürdü durağına geldi ve aşağı indi.
Kaldık mı yaşlımsı teyzelerle koskoca otobüste ki yandaşta bulunmuyordu yanlarında...
Ayakta duranlar olarak da rahatsız etmiş olacağız ki bize de oturmamızı söyledi...
Öne bakmaları gerekmiş.
Yahu benim de ananem, babanem var ve hiç birinin bu şekilde bir tavrı olmadı en azından başkalarına ! Bir de gelmiş "Kızım ben kötü bir şey demedim sırf saygı göster diye dedim"  cümlesini sarf edince karşıdan ses almayınca koltuk değiştirmesi paha biçilemez.


Şimdi Merak ettiğim bir konu var ki cidden saygısızlığı kim yaptı !??
Saygıyı hak edecek ne yaptılar da saygı bekliyor böyle insanlar ??
Ya da o hatun o kadar şovu yaptı da ne oldu kendi anası kızların dedikodusunu yaparken neredeydi ?
Demem o ki saygıyı hak etmek gerekir.

Müptezel bildirdi. Hemde büyük bir sinirle...

Unknown

22 yorum:

  1. :) üf çok sinir bir durum bazen bende insanım yahu kötü bir gün geçirmiş olabilirim, belki böbreğim ağrıyor belki ayakta duracak halim yok, okula 10 kg çanta taşıyorum belim ağrıyor bütün günün yorgunluğu sadece yaşlılarda mı oluyor yani demi ama :))
    bende kadın/erkek dinç ise yer vermezdim vallahi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öyle halden anlamak gerek, ama olmaz oralar hep 40 yaş üstü teyzeler amcalarınmış terbiyesizlik etmişler.
      Neler var neler ya. :)

      Sil
  2. Maalesef, toplumumuz öyle bir hal aldı ki, kimse kimseye tahammül edemiyor. Ben de arada kullanıyorum toplu taşıma araçlarını, gerçekten yer verilmesi gereken kişiler nezaketlerinden yer istemeyen kişiler oluyor genellikle. Bazı cin gözler de koltukla evine götürmek istercesine bağ kurmaya kalkışıyor :) Geçen gün metrobüste oturuyordum (Bu nasıl oldu inan ben de bilmiyorum herhalde biri kalktı onun yerine oturdum :)) elinde baston olan bir amca bindi ve adamcağız sağına soluna bakmadan ilerledi ben de seslendim ve "amca geri gel de otur" diyerekten kalktım hemen. Amca gelene kadar, baktım senin anlattığın cinsten kendini yaşlı süsü vermeye çalışan bir abla kapmış yerimi :) Ama hakkını yemeyim, uyardıktan sonra kalktı ve amcamız oturdu. Bu tür şeylerin kalabalık ülkelerde olması çok doğal, önemli olan saygılı ve hoşgörülü bir toplum olabilmek. Saygıyı ve hoşgörüyü de anlatmak istediğin gibi genç ya da yaşlı değil, herkes hakediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte en iyisi araç almak kesinlikle değmez bu çileye eziyete.
      Sinirden ne hale geliyor insanlar toplu taşıma araçlarında (:

      Ayrıca oturmak hemde metrobüste çok ilginç ya :P :D

      Sil
  3. Çok ama çok yorgunda olsa kendini yer vermek için feda eden aptallardan biriyim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir aptallık değil ki, saygı duyduğundan yapabilirsin. bunu sana biri diretti ayıpladı diye yapman farklı olaydır. :)

      Sil
  4. Bu memleket gittikçe çığrından çıkıyor... Herkes işine geldiği gibi davranıyor... Hanım teyzelerde çene maşallah, gençlerde dil bi karış... Ama artık gençlerde çok yorgun bunu anlayan da yok... Aslında mesele büyük kimsenin kimseye saygısı yok artık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimsenin kimseye saygısı yok dediğin gibi.. Sevgiler (:

      Sil
  5. aslında olay baştan sona yanlış , neresinden tutarsam tutayım bir ucu elimde kalacak , toplu taşımaya da yaşamaya da karşıyım , ne ki el mahkum kullanıyor ve sinirleniyoruz..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburiyet kötü azizim.
      Olmayaydı iyidi.

      Sil
  6. Benimde başıma gelmişti. 2 saatlik yol için ayakta gitmek durumunda kalmıştım. Pek dert değil aslında ama emri vaki şekilde yaptırılması yanlış.Eğer içimden gelmiyorsa vicdan kullanarak yaptırmaları çok acımasız . Kaldı ki herkes eşit paralar veriyor. Madem böyle bir durum söz konusu. O söför 3 kuruş için ayakta yolcu alıp insanları germeyecek.Bence asıl suçlu şoförde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vicdan olayı saçma, kişiseldir elbette.
      Hani şu da var; madem ayakta yolculuk edemiyorsun ne için bir sonraki arabayı beklemiyorsun.
      Şöför ayrı elbette.

      Sil
  7. benim en saygı duyduğum tpler uyuma rolü yapan delikanlılar asdf :))

    YanıtlaSil
  8. TTK'yı görünce "Neyy Türk Ticarek Kanunu mu??!" diye koşup geliyordum ki bu konudan oldukça muzdarip biri olarak Toplu Taşıma Kuralları da fazlasıyla ilgimi çekti. Otobüse kendimi attığım an zaten yorgunlukta nirvanaya ulaştığım an oluyor. Buna benzer dokundurmalara, laf çarpmalara asla tahammül edemiyor, hemen hemen her gün buna benzer durumlara müdahil olup tüm stresimi otobüste atıp geliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Hukuk mu ?
    Kalsın kalsın lütfen :D
    O anları sevmiyorum ya tahammülsüz olup kavgayı da sevmiyorum.
    Sakince olsa şu yolculuklar boyle herkes bir şarkının parçasıymış gibi geçse. Puff. aman ya :D

    YanıtlaSil
  10. Yaşlımsı. :) Seni okurken gülüyorum ve bunu çok seviyorum. İyi ki varsın... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (: sen de iyi ki varsın ama ya
      Duygulandım bak, rimelim akıyor. :)

      Sil
    2. :D Bak yine bak! Bi dur bi abicim ya, bi kıpraşma... :P

      Sil
    3. En olmadık yerde.
      İzninizle ben bi tuvalete gidiyim :p

      Sil

Ara