Müpte'nin Yeni Yaşamı ! New style ;)

Yaşamanın ne büyük bir nimet olduğunu fark edemeyecek kadar meşgulüz. 
Evet hayattayız ama bu hepimizin yaşadığı anlamına gelmiyor. 
Bir günde 1440 dakikanın tamamını fark ederek yaşıyor muyuz ? Zamanımız bu kadar azken boşa mı harcıyoruz ? 

Kafamı meşgul edenlere bir liste hazırlasam sanırım bu konu 2. sırayı göğüslerdi eminim. Farkındalık konusuna gerçekten çok taktım hele de etrafta o kadar insanı kaybederken.. 
Hep düşünüyorum gerçekten yaşıyor muyuz !? Ben yaşadığımı sanmıyorum sadece zaman öldürüyorum diyebilirim bundan 2 ay öncesine kadar.. Şimdi şimdi toparlıyorum kendimi.. 


Farkındalık Ne Ki !?!?

Basitçe şöyle okumuştum bir yerde;  
Yaptığımız her şeyde kendimize " Bunu yapmayı ya da bunu düşünmeyi ben mi istedim? " soruyu sormaktır. Düşünebilme kabiliyetinin hakimi olabilmektir. Misal kahve içerken; bardağa dokunuruz dokunduğumuzu onaylarız sonrasında çayı yudumlar ' Şu an kahve içiyorum ve sadece kahveyi içiyorum' deriz. Aslında sadece kahve içtik; ama farkında olarak.. O sırada aklımıza düşünceler mi geliyor ? ' ben sadece kahve içiyorum düşünmeyi istemiyorum diyebilmek farkındalığımızı sağlar. Farkındalık yapılan eylemle bütünleşebilmektir. Sadece 'anda kalarak' gerçekleşebilir. Çünkü düşünceler ya geçmişten anı olarak ya da gelecekten hayal olarak gelir. 

Ben bu şekilde düşünmemiştim hiç, şuan yazı yazarken sadece yazıyorum diyorum kendime malum ısınma turları ama zamanında; bir çok şey düşünerek idame ettirirdim hayatımı bu biraz sıkıntı oluştururdu. farklı farklı seçenekler her zaman vardı aklımda sebebini işte şimdi anlıyorum diyebilirim. 

Tavsiyedir !!'1!

Konu hakkında bilgi sahibi olun ben bildiğim öğrendiğim kadarını paylaşıyor olacağım sizinle ama olur da bilginiz varsa her zaman dinlerim, dinlemek isterim.. 
Farkındalığımızı elimizden bırakmamalı ! 
Bunu becerebiliyorsanız üstadımsınız bu saatten sonra.. 


                                                                                           

Unknown

12 yorum:

  1. Çok güzel bir konu müpte sanki bir hipnozda yaşıyoruz. Yaptığımız şeyden zevk almıyoruz en sevdiğimiz şey bile olsa. Sık sık hatırlatırım bende kendime bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) zevk alarak yaptığımız şeylerin bile farkında değiliz evet.
      Bolca hatırlatalım kendimize bunları o zaman :*

      Sil
  2. Şu sıra felsefe çok okuyorum. Bazen söyledikleri mantıklı geliyor. Bir düşünce diyor ki rüyadayız dünya yok, biri bir kitabın karakteriyiz belkide diyor. Düşünüyorum yaşadığımızı fark etmiyoruz bile. Böyle motomot yaşamak ne bileyim fark etmeden dolduruyorz gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu konuları düşünmüşlüğüm var ama fazla düşününce işin içinden çıkamayıp rafa kaldırdım ben o konuları :)
      Fark etmeden geçen toplamda 9000 küsür gün var bence farkındalık önemli :)

      Sil
  3. Farkindaligi fark etmek.. gercekten oyle gorundugu kadar kolay olmuyor, ben en basta ya ne vir ki bunda diyip burhan altintop havalarina girmistim :D ama cidden zor is.. bol farkindalikli gunler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor hatta baya zorlandığım doğrudur.
      Ama ne yapalım denemeye başladık bir kere :)

      Sil
  4. Gerçekten çok güzel bir alıntı. Genelde benim de aklımda bin bir düşünce oluyor, odaklanma konusunda sıkıntı çekiyorum :D Anı yaşamak gerek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odaklanma konusunda şuan bile şaşırıyorum ama deneye deneye öğrenilir be :)
      Yani umarım.. İnşallah :D

      Sil
  5. Valla ben beceremiyorum şu farkındalıktı anı yaşaydı falan :D Olmuyo yani naparsam yapayım genelde geçmişte ve gelecekteyim. İdol olarak seni kabul ettm şu anda. Herşeyi yaz burayaa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ama denersen yaparsın :D
      Yazmaya çalışacağım elimden geldiğince elbette :D
      bu arada her gece yatarken hayal alemine dalan ben anı yaşama konusunda kendime yalan bile söyleyebiliyorum hadi bu akşam da böyle olsun yarın söz yapmıcam bak müpte söz :D diye: D

      Sil
  6. heey iyisin yaniii :) ben de blood bitirip gobline başladım yaaa senin de tersi olcak demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiyim iyiyim :):)

      Goblin benim için efsaneee ya :( Gene oldu bak nasıl bi hale geldim :D

      Sil

Ara