Sesiz Çığlık !?!

Var olduğumuz hayatın içinde bir çok şeyi tüketiyoruz ki bunu hepimiz biliyoruz.
Bazıları bu konulara daha çok dikkat ederken bazıları sessiz kalarak gözlerini kapatarak devam ediyor yolculuklarına..

Bir çok duruma karşı sadece pragmatik bir şekilde bakanlara ayrıca gıcık olduğumu belirtmek isterim. Ben çok net çizgileri olan, savunduğu konuyu bağırarak dile getiren biri olamadım. Yapı meselesi dedim geçtim. Haksızlık gördüğümde ses çıkarsam da benden fazla ses çıkartanlardan da olamadım bununla gurur duymuyorum hayatımda KEŞKE dediğim noktalardan birisidir bu. 
Bu zamana kadar yapılan şiddet herkesin farkında olduğu bir durum olsa da bilinçli olarak savunanlarla o kadar karşılaştığım söylenemez. Ben de yapmadım ve gene belirtiyorum bu KEŞKE dediğim noktalardan..

Lüks hayatımıza o kadar bulaşmış durumda ki çizginin öncesine bakmak çoğu zaman aklımıza gelmiyorDU. ( Sen bakıyorsan ne mutlu sana !?! )  HAKİM aslında bildiğimiz ama uğraşmadığımız bir noktaya parmak basmıştı. Biliyorsunuzdur muhakkak bir çok haber çıktı hakkında..Hatta Cem Adrian da bir çok paylaşımda çağrıda bulundu. Bahsetmeye utandığım bu durum Dünya'yı paylaştığımız canlılarla alakalı.. 
Yastık yapılabilsin, mont olabilsin ya da bir boyunluk olabilsin diye kürkleri alınan canlılar. 
Bilgim olmayan bir konuda serzeniştim var belki de ama izlerken, okurken içim acıdı !?1
Bunu bana yapmış olsalar dedim; yapmış olsalar ne düşünürdük ? Canım hala içimdeyken derimi soysalar sırf benden güçlü ve aklını kullanabilen(!) varlıklar için lüks olsaydım sesimi duyuramasaydım ne olurdu ? Benim hakkımı savunamazken başkaları savunabilir miydi ? Sorunun cevabını hiç bilmesem de en azından bizim bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bence bu konuda haksız değilim bilinçli bir şekilde gerçek kürk içeren eşyaları almamalıyız. 
Onlar kendilerini koruyamıyorsa bunu biz gerçekten aklını kullanabilen yaratıklar olarak yapmalı sessiz kalmamalıyız. Dedikleri gibi;
 ' Bu vahşeti ülkemizden, dünyadan silelim.. Neden olmasın ? '



Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile hayvanların ‘giyim eşyası’ ya da ‘tüketim malzemesi’ olmadığını hatırlatarak Batik ve İpekyol firmalarını boykot etmeye çağırdıHayvan hakları savunucularından tavşan kürkü satan Batik ve İpekyol’a boykot çağrısıHayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile hayvanların ‘giyim eşyası’ ya da ‘tüketim malzemesi’ olmadığını hatırlatarak Batik ve İpekyol firmalarını boykot etmeye çağırdı.
HAKİM, şunları kaydetti:
“Türlü bahanelerle hayvanların katledilmesini meşrulaştıran, moda kılıfı adı altında hayvan zulmünü, katliamını pazarlayan firmalardan alışveriş yapmayın, zulme ortak olmayın.”
“Yaşam hakkına değer veren herkesi, tavşan kürkü satarak kar elde eden, kanlı bir ticari anlayışa sahip olan, modayı değil zulmü pazarlayan Batik ve İpekyol’u boykot etmeye çağırıyoruz.”
Cem Adrian’dan çağrıHayvan haklarını savunan şarkıcı Cem Adrian, ürünlerinde gerçek kürk kullanan giyim markalarını durdurmak sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yaptı.
Markalara, “Kürkü için öldürttüğünüz hayvanların da aslında kedilerden, köpeklerden farklı duyguları yok. Onları canlıyken sevin” diyen Adrian, Instagram’dan şu sözlerle çağrı yaptı.
“Ürünlerinde kürk kullanan büyük ve köklü markalarla kişisel olarak iletişime geçip yaptıkları yanlıştan dönmeleri ve artık kürk kullanmayacaklarını beyan etmelerini istedim. Pazartesi dönüş yapacaklar. Olumsuz dönüş yapan ya da hiç dönüş yapmayan tüm firmalara karşı büyük bir kampanya başlatacağım. Herkesi bu markaları protesto etmeye davet edeceğim. Lütfen benzeri görülmemiş bir destekle bu vahşeti ülkemizden silelim. Sonra da dünyadan... Neden olamasın?”
Koton geri adım attıÜnlü giyim markası Koton, gerçek kürk kullandığı ürünlerini gelen tepkiler üzerine toplatma kararı aldığını duyurmuştu.
Koton, Twitter hesabından bir açıklama yaparak ürünlerin toplatıldığını duyurmuş, tekrar gerçek kürk kullanmayacaklarını açıklamıştı.
 HABER ADRES 

 

Unknown

2 yorum:

  1. En nefret ettigim şey. Ya canli lan onlar. Kurkede deriyede karşıyım. Dunyada ne bulsak somuruyoruz be.

    YanıtlaSil
  2. Cem Adrian ne güzel demiş. Sentetik üretebiliyorken, hayvanlara zarar vermek uğruna gerçeğini isteyenleri anlayamıyorum.

    YanıtlaSil

Ara