Şirin çocuklar

Senelerin çabuk geçtiğini bir şekilde anlıyoruz kısaca yaşlanıyoruz.. Küçüklükten kalma anılar bizim zamanımızda diye başlayan cümleler ve hayal dünyası..


Yedi yaşındayken(sanırım) şirinler merakım vardı. Çizgi film izler hayal alemimde onlarla yaşadığımı düşünürdüm. O zamanlardan bu yana istikrarlı olarak sevdiğim değişmeyen durumdur bu, hayal kurmak da cabası. Gerçi ben standart bir hayal dünyasından bahsetmiyorum uçsuz bucaksız; devamlı olarak sınırlar olmadan sevdiğim, hoşlandığım her şeyi içerisine katıp, olmak istediğim kişi olacağım bir dünya.
Ozamanlar geceleri ağlardım "Bu kadar iyi bir çocuk oldum neden hala şirinleri görmedim" diye.. Evet sırf şirinler uğruna çok sakin bir çocuk oldum sadece ufak tefek ağlamalar dışında.. Şirinler öyle bir yer etmişti ki hayatımda etkileniyordum. Bilirsiniz açılış cümlesinde geçer" Uzun uzun yıllar önce ormanın derinliklerinde küçük mavi yaratıkların yaşadığı gizli bir köy vardı. Onlar kendilerine şirinler derdi çok iyiydiler. Ve sonrasında kötü büyücü Gargamel vardı o kötüydü. Bir gün ormana yolunuz düşerse etrafı dikkatlice dinleyin. belki Gargamelin çığlıklarını duyabilirsiniz ve iyi bir çocuk olursanız belki şirinleri bile görebilirsiniz. "  Ben görmedim işin kötü kısmı gerçekten buna takılıp kaldım. Nedenini araştırmak yerine hayıflanıyordum her çocuğun yaptığı gibi. Babam bana oyuncak alacağını söylerdi ben şirinler isterdim. Amacım onlarla oynayabilmekti. Tabi büyüdükçe mantıkla bir şekilde aştık bu durumu zor olsa bile geçti. Geçen gün eski haliyle izledim ve anladım ki ben gerçekten büyümüşüm.. Yaş olarak tabi ki.. Belirli zamanlarda hala çocuk olmaya devam ama yetişkin olmuşum o zamanlarda olan hayal dünyası ve istekler şimdi farklı yerlere gitmiş.
Büyüdüğünde bundan daha farklı konulara takılmaya başlanıyor ki hayat, zorluk, farklı eğlence gibi şeyler dert oluyor. Sonra dedim ki keşke küçük olsaydım da şirinleri neden göremiyorum derdi kalsaydı hayatımda. Gerçi yaş geçse de çocuk olmak mümkün.. Hala kısıtlı zamanlarda çocuk olabiliyorum bir şirinler köyüne gitmek istemek değil de farklı şekilde.. Benim çocuğum kaybolmadı hala içimde arada salıyorum sokağa oynayabilsin diye.. Peki ya sizin çocuğunuz hala orada mı kaçar mı sokağa, parkta sallanır mı ?
Güzel bir gün olsun..  İçinizdeki çocuğun kaybolmasın dileğiyle..

Unknown

10 yorum:

  1. Gargamel :) unutulmayan kötülerden :)

    YanıtlaSil
  2. gerçek çocuklar her zaman büyüdüklerini söylerler.bizler büyüdüğümüz için için hep çocuk olduğmuzu düşünüyoruz çocukluğumuzu özlüyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Ben komple çocuğum ki ;)
    Büyümeye korkan çocuklardan ama hayal dünyası olamayan ;)
    Çok keyifli bir yazı olmuş bayıldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal dünyası, korku geceleri, Halıyı adam sanmak :) onlar da yok yaaani :D

      Teşekkür ederim canım benim :)

      Sil
  4. Çok derin yerlere girdin yahu. Şimdi olsa yine izlerim. :D Şirinlerin o iyi olursanız görürseniz sözü ile iyi olduysan ne güzel :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi oldum ama gel gör ki kandırıldım.. :) Ben hala izliyorum eskileri canım sıkkınken :o

      Sil
  5. içimdeki çocuk ne zaman büyü hatırlamayacak kadar yaşlandım sanırım :P
    şirinler köyü nerede sahi ya adresi verseler de gitsek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D yaşlı mı o da ne olgunluk oluyor bak o :)

      Adresi bulunca hemen yazacağım sana da hep birlikte gideriz eğlenmeye :)

      Sil

Ara