Ahmed Arif

Ezilenlerin tarafında olmuştur her zaman.. Kendine has lirizmi ve anlatımıyla Türk edebiyatında yerini aldı. Aslında bu şairle uzun zaman önce karşılaşmam gerekirdi ama Hakkı sayesinde tanıştım. Gerçi ben şairimizle tanışıyormuşum da pek bilmiyormuşum kendisini..

Merak edip herşeyi araştıran ben buna da el attım. Şairimizin  en sevdiğim şiiri 'Hasretinden Prangalar Eskittim' oldu. Tamam hepsi şahane ki bir şiir gözdem olmalı her zaman öyle oldu bunda da bozmamak gerek geleneği :)

Birçok şarkıcıya şiirlerini de bestelemiş sanırım benim vazgeçilmezim olacak..

Fazla söze gerek yok, gerçekten. Başucu kitaplarıma bir yenisini ekledim ben tavsiye ediyorum kesinlikle bayılacaksınız..

Unknown

8 yorum:

  1. Ben de çok beğeniyorum bu yazarı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten şair :) Nicelerini paylaşmak adına ayrıca önerebileceğiniz birileri varsa beklerim :)

      Sil
  2. Bu şiiri okul zamanımda seslendirmiştim ama şiirin derinliğini daha sonra anladım, gerçekten de çok derin bir şiir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmed Arif derin adamdır..
      Edebiyat dersleri haricinde şiir okumak güzelmiş bende bunu anladım :)

      Sil
  3. Tavsiye edilen kitap varsa bide Ahmed Arif se alınır tabi :)
    Teşekkür ederim canım :*

    YanıtlaSil
  4. Ne demek canım benim her zaman yaparım daha neler neler var yazılacak bir bilsen hepsini anlatacağım ama sizde bana kitap falan önerin ben pek bulamıyorum :)))

    YanıtlaSil
  5. Ahmed Arif candır. Memleketimin en güzel insanlarındandır, bu yüzden prangalar eskitmiştir. Benim başucu değil, yürek ucu şairimdir.
    Tanımana ve sevmene çok sevindim.
    Sıradaki şairim Ömer Hayyam'dır.

    YanıtlaSil

Ara