Mesai Sonrası Yorgunluk !

Çalışma ortamında ya da sonrasında üstüne öküz oturmuş gibi hayattan bezmişlik sende de oluyorsa yazanları denemekte yarar var.

Şimdilerde bilemem de önceden aşırı yoğun bol mesaili stresli bir iş yaşantım vardı benim.. Uzunca bir süre 'Hasta mısın ?' sorularıyla başa çıkmak zorunda kaldım.. Gerçi dinlenmek adına uykuyu tercih edenlerdenim ama uyumak da yeterli gelmiyormuş.. 

Adamlar bulmuşlar demişler ki ; 

  • ' Çikolata yiyin ' Hormonları düzenleyici mutluluk verici olması adına evet çikolata iyi geliyor. Tabi benim gibi fazla kilonuz varsa yada kilo alırım endilşeniz oluşuyorsa bitter çikolatadan bir parçacık yerseniz zarar gelmiyor :)

  • 'Su için !' gün içerisinde iki bardak ard arda   dehidrasyonengellemek adına.. Bardakların büyük olmasına gerek yok küçük bardaklarda işinizi görür

  • ' Bir şeyler karalayın !' mesela arkadaşlarla buluşma esnasında Odaklanma problemi yaşıyorsanız elinize bir kalem alın ve kağıdı karalamaya başlayın beyninizin odaklanmasına yardımcı olacaktır.


  • 'C vitamini alın' Portakal yada limon bir dilim de kafi, yeter ki bünyenize C vitamini giriş yapsın sonra bırakın kronik yorgunluk azalsın.


  • ' Gerinme hareketi' biraz vücud hareketi enerjinizi nasıl yerine getirecek fark edin.. 

Hepsi denenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır. Bir gün mesai sonrasında yorgunluk hissederseniz denemelisiniz bir etkisini görmem derseniz de kaybedeceğiniz 10 dakika ve bir parça bitter çikolata sayesinde 24 kalori olacaktır :) 


Unknown

5 yorum:

  1. Gerinme hareketi bende ilk sırada, rahatlatıcı etkisi süper.

    YanıtlaSil
  2. Çalışma hayatına başladığım da işime yarayacağı kesin :)

    YanıtlaSil
  3. Tavsiyeler bizler için çok harika oldu...Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. ayy evet insanlar anlamıyorlar hasta mısın sorun mu var ?!!! Evet sorun var ben insanım çalışıyorum ve yoruluyorum uyumak yada dinlenmek için illa hasta mı olmam gerek yahuu diye bağırasım geliyor soranlara :))
    önerileri genelde yapıyormuşum şu karalama olayı hariç :) ama yinede kanepeme uzanıp güzel bir dizi/ film açıp izlemeden yorgunluğum geçmiyor :))

    YanıtlaSil
  5. Çok hoşsun...Kesinlikle deneyeceğim canım...İnan işten cıkmadan o kadar çok program yapıyorum. ki ama ne yazık ki kendimi eve atmamla uzanmam bir oluyor:))
    Diyorum bir tek ben mi böyleyim acaba:))Üşengeç falann...Bu aralar bende ufaktan rejim yapıyorum...
    Dün 2 parça bitter çikolata yedim:)Kendime geldim valla:)
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Ara