Mim#4

Anneler de yalan söyler(!) 

Bu dünyadaki meleklerimiz aslında sadece iyiliğimiz için yada işlerine öyle geldiği için bize ufak beyaz yalanlar söyler.. Çocukken anlamazdım ama büyüdükçe anlamıyor gibi yapmaya başladım :)
Ayrıca bana bu mim' i layık gören şeyma'ma teşekkür ederim :) 

   Küçükken yemek yeme problemlerim vardı benim sevmezdim hiç bir şeyi.. Yumurtanın sarısını yiyebilmem için bana kollarda kas gibi olan dokunun yumurta sarısı olduğu söylendi.. O gün bugündür yumurtanın sadece sarısını yerim :) 



Deprem olmadan evvel deniz kenarında oturuyorduk biz koskoca bir apartman 72 daire ve ezilen Selma :) Annem bu konudan sıkılmış olacak ki bir daha kendini ezdirirsen seni eve almam dedi. Şimdi olsa tabi der geçerim de o zaman korkudan ne yapacağımı bilemedim. 




   Pazara çıkmak tam bir işkenceydi ben oyuncak meraklısı tezgah önlerinde onlara bakarken çingenelerin olduğu bir yerde annemin elini bırakırsam beni alıp kendi çocukları yapacağını söylemişti. Ben buna inandım korkudan ne yapacağımı bilemedim :(



   Üzerini örterek uyuyan bir çocuk olmadım hiç - erkek çocuğu gibiydim sürekli - üzerimi örtmezsem canavarlar geleceğine inandırdılar beni kafamı dahi örttüm o günden sonra hala devam bu huya.. Korkmak değil de güvenli :P

En korkuncu sakız çiğnemek.. Annem sakızı pek sevmez(kendi çiğnemiyorsa) akşam vaktinden sonra sakız çiğnersem en yakın ölen akrabamın etlerini çiğnediğimi söyledi. İnanmazsınız belki ama uzun bir süre akşam vaktini bırakın gündüz bile ağzıma sakız almadım.. 

Anneler böyleymiş bunların hepsi sevdiklerindenmiş henüz bilemem ama iyi ki söylemiş yoksa bu yazı nereden çıkacaktı :)

Unknown

1 yorum:

  1. Ay evet onuda derlerdi di mi sakız ay çok kötü oldum :D
    Yerim seni ben bak işte ya anneler cidden hep aynı :))

    YanıtlaSil

Ara