Mülakat

Genellikle mülakat dendiği zaman jüri ve sıkıntılı zamanlar akla gelir.Jüri tüm görüşmecilere mülakat sırasında bir soru yöneltir " Sizin bize sormak istediğiniz bir şey var mı ? " Bu soruyu fırsata çevirmek gerek nasıl mı ?


Şirket kültürünüz nedir ? Evet bu soruyu sorarak günün büyük bir kısmını geçireceğiniz şirketi benimsemek adına merakınızı giderebilirsiniz.. Bu çok cesur ben yapamam diyenler farklı bir soruyla devam edebilirler örneğin " Yemek saatlerinde birlikte mi yemeğe gidiyorsunuz ? " bu şekilde sosyallik derecelerine biraz hakim olabilirsiniz.

Bu işe kabul edilmezsem  nedeni ne olabilir ?  Bu soru kaliteli evet ama cevabı veren kişinin gerçekten cevap vermesi gerek.. Bu sayede kendinize bir çok şey katacaksınız. Yalnız biraz  yıpratıcı olabilir herkesin harcı değil eksik yanlarını olgunca kabullenebilmek..

Bu pozisyona başlayacak olsam, önceliklerim neler olmalı ? Biraz yanıltmalı bir soru sonuçta bunu söyledikten sonra karşınızdakinin bilinç altında böyle bir görüntü oluşturup karar verme aşamasında kendinizi öne sürebilirsiniz. Tabi bu iş için heyecanlı olduğunuzun göstergesi dememe gerek yok sanırım..

Sizce bu şirkette çalışmanın en harika kısımları neler ? Cevaplar şirketin genel duruşunun bir özeti dikkatle dinleyin..


Bu sayede gün boyunca sıkılan jüri üyelerinin aklında kalacak, alışıla gelmiş görüşmelerde farkınızı fark ettirmiş akılda kalmış olacaksınız.. Böyle bir plan varsa buyurun deneyin : )

Unknown

5 yorum:

  1. Bu soruları sorabilen birini hemen işe alırdım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir cesaretle yapmak gerek :)

      Mantıklı geldi vallaha :D

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Biraz cesaret :) Özellikle sen yaparsın bak demedi deme :)

      Sil
  3. Aldım mim gördüm hemen de yapacağım:)

    YanıtlaSil

Ara