Wedding, Bride, Bride's Mother






Düğünleri sevdim küçüklükten beri. Gitmesi zor gelse de gittiğimde hakkını vermediğim nadir düğün vardır. bir çok arkadaşım evlendi; nedime gibi bir şey pek olamasam da destek oldum daima. Kardeşim dediklerimin yanında oldum gerçi hiç kapris büyük delirmeler yaşayanına denk gelmedim. Pardon gelmemiştim ! 


2013 senesinde kuzenim ani bir kararla evden kaçtı. Kaçtı derken evlenmek ya da sevdiği kıza varmak için değil yani en azından biz öyle biliyoruz. Annesini ameliyat olduktan on ay sonra bırakıp gitti. Bunalmış, büyü yapılmış, duramıyormuş gibi açıklamaları da seneler sonra öğrendik. Tabi bu sırada olan bir şey var ki ayrıldıklarını idda ettikleri sevgilisiyle evlilik kararı almışlar.
bunları biz 2016 yılında öğrendik. Elbette ailede kızgın olanlar vardı konuşmak istemeyenler; tepkili olanlar ama bir şekilde sessiz kaldılar. Nihayetinde geçtiğimiz haftalarda düğün mevzusu vardı. Malum kuzen olunca ikinci torun olarak verilen görevleri level atlamak için yaptım. 

Kötü şeyleri çağırırsan gelir der çekim yasası; bunu öyle bir çağırmışız ki elbise hazır olmadı, geç gittik sinir stres ben bile yaparken. Damat geç kaldı. sanırım gece yarısıydı gelebildiğinde. Ertesi gün kuaföre baya bi rötarlı gittik. 

Beni bunaltan kısım sürekli olarak kuzenime söylenmeleriydi; çoğul olmasının sebebiyse gelin ve annesinin bunu yapıyor olmasıydı. Erkek tarafındasın ve etrafın laf ettiğin çoğcuğun ne olursa olsun aiesiyle dolu bu şekilde yapmamalı diye düşündüm. O geceyi atlattık; zor gelse de bir şekilde geçti. İki gündür doğru dürüst uyuyamayan ben sabahın 7'sinde ayaktaydım. Malum kuaföre gidilecek. 
İşte bu noktada peşi sıra bir çok küçük olay oldu. Abisine kızgın bir müpte' üzerine sürekli söylenen gelin anası ve bir adet gelin... Kuaföre girdikten sonra her şeye kulp bulan gelin tavırları beni benden aldı. Gelin odasında bir boncuk dikmeyi bile bilmediğini idda eden kaynana daha da sinir etti. 
Bir düşünün saç makyaj her bi halt yapılmış ama gelinin yanında boncuk diken biri var; ayağında topuklu ayakkabılar ve fonda söylenen bir gelin annesi - gelin ikilisi...
Dışarı çıkmaya çalıştıkça daha çok daha çok söylenmeler en son laf sokmaları devreye soktum. Level atlayabilmem için koruma kalkanları olmalıydı dimi(!) Her gelen derdi savdım başımdan.
Her düğünde olduğu gibi ; altınların kimde duracağı sorunsalı mevcuttu burada. Onu da atlattık derken gelinin ikili oynadığını fark ettim. Adını bile söylemek istemiyorum; kim bilir bir daha ne zaman göreceğim onları ama nötrlendim ikisine karşı... 

Demem o ki mükemmel düğün diye bir şey varsa; onun içinde kesinlikle dır dır ve stresli bir gelin yok. Benim düğün diye bildiğim gördüğüm şey bunların olmadığı en azından minimize edildiği yerlerdi. Siz gelin olacaksanız; lütfen o gün benim diyerek yanınızda olmaya çalışan insanları kullanmayın. İhtiyaç görmek ayrıdır her şeyin dırdırını yapmak apayrı...


Müpte' bildirdi.
Sorunlu bir gelin olmayın.

Unknown

7 yorum:

  1. Aksilikler denk geldi mi? Suratlar asılıyor. Düğün enterasan bir ritüel. Gelinler ya çıldırtılır ya ya çıldırır ya da birilerini çıldırtır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sorma asılan suratlara neler yapmak istedim.
      SAnırım biraz utanmazım bu konuda :)))

      Sil
  2. saçlarını başlarını yolsaydııın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep ramak kalmıştı o iğneyi geçirecektim ama beyaz leke olursa beni uğpraştırırlar diye engel oldum kendime :p

      Sil
  3. Kuzeninize yazık. Nasıl yaşayacak öyle dır-dır birisiyle. Devamlı söylenen insanlar hayatda en çekemediyim şey.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan ona zerre acımıyorum.Kendi seçimi :)
      Çekilir mi aya delirtir insanı...

      Sil
  4. Oldukça stresli bir düğün olmuş neyse ki atlatmışsın :)

    YanıtlaSil

Ara